Een Dagje Brussel: Smaken, Sferen en Statige Pleinen

4 augustus 2025 - Brussel, België

Brussel, de bruisende hoofdstad van België én Europa, stond dit weekend op mijn lijstje. Wat een verrassende mix van cultuur, geschiedenis en eigentijdse flair! Ik begon mijn dag op de iconische Grote Markt, waar de gouden gevels van de gildehuizen je meteen overdonderen. Zelfs als je er al eens bent geweest, blijft het indrukwekkend.

Na een koffie met een verse wafel wandelde ik richting het Koninklijk Paleis en het Warandepark. Het groen, de rust en de statige gebouwen rondom vormen een mooi contrast met de drukte van het centrum. Onderweg stopte ik bij het Magritte Museum – een aanrader voor liefhebbers van surrealisme.

’s Middags proefde ik mosselen met friet op een gezellig terras in de buurt van de Beurs. Natuurlijk mocht een bezoekje aan Manneken Pis niet ontbreken – klein, maar legendarisch. Daarna slenterde ik door de hippe Dansaertwijk vol boetieks en galeries.

Brussel is meer dan politiek en pralines. Het is een stad met vele lagen: kunst, erfgoed, gastronomie én humor. Perfect voor een daguitstap, maar eigenlijk te rijk om in één dag te vangen. Volgende keer blijf ik een weekend.